МЗС РФ пригрозило Україні повторенням "кримського сценарію" в інших регіонах.

 

У Міністерстві закордонних справ Росії не виключили можливість окупації регіонів України, де розташовані дипломатичні установи РФ.

 

Про це заявила офіційна речниця МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу в Москві, відповідаючи на питання про те, чи є можливим перенесення російських дипломатичних консульств до інших місць за умови, коли біля російських дипустанов у Києві та Львові постійно проводять протести.

 

 

"Розумієте, наш недавній історичний приклад говорить про те, що іноді не потрібне перенесення, а іноді так виходить, що змінюється статус дипломатичних представництв", – цитує УНІАН.

 

"У нас, наприклад, було генеральне консульство в Сімферополі, а потім стало представництво закордонних справ у регіоні. Виходить ось так", – бовкнула Захарова.

 

Нагадаємо, вночі після нападу російських суден на кораблі Військово-Морських сил України біля посольства Росії в Києві та консульства РФ у Львові відбулися стихійні акції протесту. Неподалік від київської амбасади спалили автомобіль із дипломатичними номерами, котрим користувалися росіяни.

 

Коментуючи події в Керченській протоці, МЗС Росії звинуватило Україну в здійсненні провокації у своїх територіальних водах, а також у порушенні міжнародних норм про недоторканність дипломатичних установ.

 

На брифінгу в п'ятницю Захарова також пригрозила: в росіян може "луснути терпець" і вони теж розпочнуть нападки проти українських дипломатичних установ у РФ.

 

30.11.2018