Реконструкція Двірцевої площі у Львові розпочнеться у 2019-му і триватиме 2 роки.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий представив остаточний варіант реконструкції площі Двірцевої. Фірма «Онур» має втілити його у життя протягом 2019-2020 років.

 

Біля головного залізничного вокзалу Львова облаштують окремі смуги для громадського та приватного транспорту, місця для висадки пасажирів, підземний паркінг та сквер. Біля входу до залізничного вокзалу встановлять також фонтан.

 

«Коли ви їдете до Львова поїздом і виходите на площу перед вокзалом, ваш настрій трішки псується. Тому що ви в очікуванні прекрасного міста, а сама площа давно вже потребує реконструкції. Ми поставили собі за мету зробити повну реконструкцію цієї площі», – сказав Андрій Садовий.

 

Вартість робіт, до яких, зокрема, входять демонтаж дорожнього і тротуарного покриття, дорожні знаки, зрізання дерев, замощення тротуарів і трамвайних колій плиткою, проїжджої частини – асфальтом, становить 165,5 млн грн. Також на площі облаштують нове освітлення, трамвайні колії, посадкові платформи на зупинках, трамвайну диспетчерську, висадять нові дерева, встановлять вуличні меблі.

 

Окремо проведуть конкурс на будівництво тут підземного паркінгу.

 

Відеопрезентацію проекту можна переглянути тут.

29.11.2018