Ердоган узявся за роль посередника: переговори з Порошенком, Путіним, Трампом.

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відбули у середу телефонну розмову, під час котрої висловили стурбованість російсько-українським зіткненням у Чорному морі та затриманням 24 українських моряків.

 

Про це повідомила прес-секретар Білого дому Сара Гаккабі Сандерс, інформує ABC.

 

Трамп і Ердоган домовилися зустрітися під час саміту "Великої двадцятки" у Буенос Айресі, аби обговорити цю та інші проблеми.

 

Державна турецька аґенція "Анадолу" доповнює, що Ердоган розповів Трампові деталі своїх переговорів із Президентом України Петром Порошенком та президентом Росії Владіміром Путіном.

 

“Ми обговорювали з обома сторонами, що можна зробити щодо цього і чи ми можемо грати роль посередника", – сказав Ердоган.

 

У середу в обід прес-служба Президента України повідомила: Петро Порошенко відбув розмову з Реджепом Таїпом Ердоганом, під час котрої поінформував про зухвалий акт агресії Росії проти України в акваторії Керченської протоки та дії України у відповідь, зокрема введення режиму воєнного стану.

 

Президент Туреччини засудив ескалацію й агресивні дії РФ проти України.

 

Президент України закликав президента Туреччини посилити тиск на Росію для звільнення українських моряків та кораблів.

 

Співрозмовники домовилися, що Ердоган порушить українське питання в Буенос-Айресі на саміті G20.

 

Кремль натомість стверджує, що основною темою розмови Путіна та Ердогана була війна війна в Сирії. Що ж до нападу Росії на український флот, то прес-служба президента РФ коментує: "відбувся обмін думками з питань стабільності та безпеки у Чорному морі" в контексті "спровокованого "кієвскімі властямі" небезпечного інциденту в районі Керченської протоки".

 

28.11.2018