Дональд Трамп погрожує скасувати зустрічі з Володимиром Путіним на саміті G20.

Таким чином глава Білого дому відреагував на агресію Росії в Керченській протоці.

 

 

Дональд Трамп пригрозив відмовитися від запланованої зустрічі з Володимиром Путіним на саміті «Великої двадцятки», який пройде в Аргентині з 30 листопада до 1 грудня. Президент Сполучених Штатів пояснив свою позицію загостренням відносин Москви і Києва після інциденту в Керченській протоці. «Мені не подобається ця агресія», – заявив Трамп в інтерв'ю газеті The Washington Post, опублікованому у вівторок, 27 листопада.

 

За словами американського президента, він, як і раніше, очікує повного звіту своїх помічників щодо інциденту в Азовському морі 25 листопада, в якому Росія захопила два бронекатери і буксир ВМФ України. «Від цього звіту багато в чому залежить, чи відбудеться наша розмова. Можливо, що й ні. Цей акт агресії мені зовсім не до душі. Зовсім не до душі», – зізнався президент Трамп в інтерв'ю.

 

Нагадаємо, що у липні 2018 року Дональд Трамп і Володимир Путін провели перемовини в Гельсінкі. Сторони обговорили втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році, ситуацію в Сирії і на сході України, відносини з Китаєм, торгові конфлікти, а також ядерні арсенали обох держав. Раніше Путін і Трамп зустрічалися двічі – на саміті G20 в Гамбурзі й саміті АТЕС у В'єтнамі в 2017 році.

 

У кулуарах G20 в Трампа призначені зустрічі з президентом Аргентини Маурісіо Макрі, президентом Південної Кореї Мун Чже Іном, прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоґаном і китайським керівником Сі Цзіньпіном.

28.11.2018