Глава МЗС Росії полишив форум UNESCO, пославшись на «напружену ситуацію».

Тим часом до зони українсько-російського конфлікту на Чорному морі прямує американський літак-розвідник.

 

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров полишив Х Міжнародний науковий форум неурядових партнерів UNESCO, який проходить у Москві, після короткого виступу. «Не зможу більше брати участі у вашій роботі з огляду на досить напружену ситуацію на цілій низці зовнішньополітичних напрямів, тому бажаю вам усього доброго», – цитує слова глави російського зовнішньополітичного відомства інформаційне агентство ТАСС.

 

Тим часом стало відомо, що американський літак-розвідник вилетів із розташованої на Криті авіабази до Чорного моря. Про це повідомляє «Український мілітарний портал». «О 7:50 за київським часом літак радіоелектронної розвідки Військово-повітряних сил США Boeing RC-135V з позивним BASTE41 злетів з авіабази Суда-Бей на острові Крит в Греції та взяв курс до акваторії Чорного моря», – подає видання.

 

Boeing RC-135 — сімейство великих розвідувальних літаків, які використовують ВПС США та Королівські ВПС Великої Британії для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації.

 

Нагадаємо, що у неділю, 25 листопада, російський флот атакував три українські судна, котрі намагалися пройти крізь Керченську протоку в Азовське море. Кораблі захоплено, їхні екіпажі полонено. Є поранені.

26.11.2018