"Євробляхарі" заблокували пункти перетину на західному кордоні.

 

Власники автомобілів на іноземних номерах реєстрації заблокували пункти перетину кордону на заході країни, протестуючи проти набуття чинності законів №8487 та №8488, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

 

Акція відбулася у Львівській та Волинській областях. 

 

Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич повідомив, що люди заблокували трасу біля Рави-Руської та Краковця, а також пропускного пункту "Устилуг" у Волинській області.

 

Як пише видання "Апостроф", рух також блокували на трасі Київ–Ковель–Ягодин ("Варшавка") в Любомлі, Ковелі та біля пропускного пункту "Ягодин".

 

Міністерство внутрішніх справ уточнило, що кордон був заблокований також і на Закарпатті, у Малому Березному.

 

При цім правоохоронці у вельми цікавий спосіб інтерпретували зібрання біля кордону – як "скупчення людей" і "численні черги", які утворилися "у зв’язку із нечіткими новими митними процедурами".

 

"Сьогодні, 25 листопада, набрали чинності нові законодавчі норми щодо легалізації ввезених із порушенням митного та податкового законодавства автомобілів із європейською реєстрацією. Окрім часткового врегулювання питання так званих «євроблях», нові правила торкнулись і власників авто так званих «пересічників» – мешканців прикордонних регіонів, які законно перетинали державний кордон на нетривалий період", – зазначили у МВС.

 

Для врегулювання ситуації МВС надіслало до місць проведення акцій поліцію діалогу. Поліція запропонувала створити робочу групу для врегулювання законодавчих норм та розблокування руху на пунктах пропуску, до котрої ввійшли, зокрема, представники Держприкордонслужби і Фіскальної служби України. Перше засідання відбудеться у понеділок.

 

25.11.2018