Родини офір MH17 подали позов проти Росії до ЄСПЛ.

Вони звинувачують Росію в приховуванні важливої ​​інформації про трагедію 17 липня 2014 року.

 

 

Родичі 55 офір катастрофи малайзійського  Boeing 777, збитого 2014 року на Донбасі, подали позов до Росії в Європейський суд з прав людини. Про це повідомляє нідерландське видання NOS. Заявники назвали Російську Федерацію винною в збитті аівалайнера.

 

На думку позивачів, Москва порушує їхні права і заважає проводити слідство. Адвокат родичів офір Вейр Мева (Veeru Mewa) заявив, що, на думку родичів загиблих, Москва не передала Спільній слідчій групі важливої інформації про катастрофу. А ті дані, які вона представила, не підтвердилися, бо були  зумисно неправдивими. На думку адвоката, якщо ЄСПЛ ухвалить скаргу, вона буде розглянута протягом 5-7 років. Мева не уточнив, чи вимагатимуть позивачі грошової компенсації від Росії.

 

У 2016 році аналогічну заяву до ЄСПЛ було подано на захист родичів громадян Австралії, Нової Зеландії та Малайзії, загиблих в катастрофі. Родичі, окрім усього, вимагали від Росії грошової компенсації на суму 330 мільйонів доларів.

 

Нагадаємо, що літак  Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17, був збитий над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 осіб, котрі перебували на облавку. Міжнародна слідча група 24 травня 2018 року репрезентувала доповідь про катастрофу. Слідчі, зокрема, повідомили, що зенітно-ракетний комплекс «Бук», з якого збили літак, був доставлений з бази 53-ї зенітно-ракетної бригади, розташованої під російським Курськом. 

24.11.2018