"Євробляхарі" оголосили про кінець блокування доріг.

 

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які заблокували низку центральних вулиць у Києві і дороги в областях у зв'язку з ухваленням законів про механізми леґалізації "євроблях", призупинили акцію протесту.

 

Про це заявив керівник організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич, повідомила аґенція УНІАН.

 

"Верховна Рада завалила проект закону депутата Дерев'янка (про скасування ухвалених законів №8487 і №8488, – Z). Зараз ми змушені призупинити нашу акцію під стінами Верховної Ради. Немає сенсу стояти і в областях на дорогах. До речі, хочу сказати, що жодна траса не перекривалася повністю. Було лише обмеження руху", – сказав Ярошевич.

 

Національна поліція України закликала у середу водіїв нерозмитнених автомобілів скерувати акції протесту в рамки правового поля, не порушуючи прав інших громадян. А у випадку подальших спроб блокування транспортних комунікацій пригрозила застосувати до правопорушників передбачені законом заходи.

 

"Національна поліція України вкотре наголошує: кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов’язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. Зокрема їхнього права на вільне пересування", – наголосили у поліції, додавши, що у випадку порушень до порушників застосують "передбачені законодавством заходи поліцейського примусу".

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав на своїй сторінці у twitter: "Ліберальна лояльність до «євробляхарів» закінчилася там, де вони перетворили право на протест в обмеження прав інших".

 

"Прийнято рішення про розблокування всіх перекритих ними автошляхів. Поліція працюватиме у межах закону, але у разі непокори – жорстко", – пригрозив міністр.

 

21.11.2018