МЗС підтвердило: росіянин із Інтерполу має рідного брата на українській дипслужбі.

 

У Міністерстві закордонних справ України запевняють, що родинні зв’язки постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука з очільником Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, кандидатом у президенти Інтерполу Олександром Прокопчуком не вплинули на роботу українського дипломата і не шкодять національним інтересам України.

 

Про це йдеться у коментарі прес-служби МЗС України у відповідь на запити мас-медій щодо родинних зв'язків Прокопчука. Нагадаємо, напередодні розгорівся скандал: Олександра Прокопчука вважають основною кандидатурою на виборах нового президента організації; Україна пригрозила вийти із Інтерполу у відповідь на можливе призначення росіянина.

 

"За весь час після початку російської збройної агресії проти України не було жодних дій, які могли б скомпрометувати постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука. Так само, як і завдати шкоди національним інтересам України. Його щоденна самовіддана робота в ОБСЄ говорить сама за себе та заслужила на високу оцінку з боку наших друзів і партнерів", – йдеться у коментарі, поширеному аґенцією "Укрінформ".

 

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що боротьба України проти російської агресії – це війна за остаточний розпад російсько-радянської імперії, яка розкидала по обидві сторони лінії фронту друзів, близьких, родичів. Для багатьох це стало справжньою особистою трагедією. "Але кожен сам робить свій вибір і за нього відповідає", – зауважили у МЗС.

 

Раніше газета "Дзеркало тижня" з посиланням на власні джерела повідомила, що Прокопчук Ігор Васильович, який вже 8,5 років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні, є молодшим рідним братом кандидата на посаду глави Інтерполу генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука.

 

Брати Прокопчуки народилися на Житомирщині. Старший, Олександр, перебрався до Москви у 1986 році. Молодший, Ігор, працює на дипломатичній службі України з 1992 року.

 

20.11.2018