Угорщина не блокуватиме приїзду Клімкіна на зустріч міністрів НАТО.

 

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не зніматиме "вето" з проведення засідань Комісії Україна-НАТО, водночас, не перешкоджатиме запрошенню міністра закордонних справ України на зустріч голів зовнішньополітичних відомств держав НАТО.

 

Про це Сійярто заявив у понеділок у Брюсселі під час спілкування з журналістами, повідомило "Радіо Свобода".

 

"Я можу погодитися із форматом зустрічі із представником України на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, що буде схожий до того, який ми мали під час останнього саміту НАТО. Тоді були запрошені президенти Грузії й України. Ми не були проти. І якщо на зустріч міністрів НАТО у грудні будуть запрошені голови МЗС Грузії та України, ми теж на це підемо", – сказав Сійярто.

 

Він додав, що Будапешт і надалі блокуватиме євроатлантичну інтеграцію України з огляду на те, що в проблемі мов меншин, на його думку, не було жодного прогресу. Сійярто не згоден із вимогами ЄС і НАТО вважати мовну суперечку між Україною й Угорщиною двосторонньою справою.

 

"Україна не лише порушує двосторонні угоди, а й міжнародні правила, включно зі своїми зобов’язаннями перед НАТО. Ми відкидаємо твердження, що це слід сприймати як двосторонню суперечку", – сказав голова МЗС Угорщини.

 

19.11.2018