Кримського депутата Ганиша засудили на 12 років за підтримку анексії.

 

Дніпровський суд Києва засудив екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша до 12 років позбавлення волі, визнавши його винним у державній зраді.

 

Про це повідомляє видання "Крим.Реалії".

 

 

Суд зважив, що екс-депутат сприяв підривній діяльності Росії на території України, коли брав участь у голосуванні за російську "конституцію Криму". Суд потрактував як протизаконну його участь у виборах до міськради Феодосії, які відбулися у вересні 2014 року за російським законодавством.

 

Наразі засуджений перебуває під домашнім арештом до набуття рішенням чинності.

 

16 листопада екс-депутат виголосив у суді останнє слово, в якому заявив, що ніколи не скоював злочину проти народу і Української держави.

 

"Якщо Господь, а не прокуратура, вирішить, що мій життєвий шлях закінчиться, я хочу померти невинною людиною перед своєю сім'єю і своїм народом. Я не вчиняв жодних дій на шкоду своєму народові, своїй батьківщині", – просився Ганиш.

 

Екс-депутата затримали в квітні 2015 року під час виїзду з Криму на "материкову" частину України. Колишній депутат перебував у розшуку, Генпрокуратура України оформила йому підозру в скоєнні державної зради.

 

19.11.2018