Арештовано керівника французько-японського автомобільного велетня.

Президентові Renault-Nissan-Mitsubishi Карлосові Ґону закидають фінансові махінації. 

 

                                                 Карлос Ґон

 

Японська поліція заарештувала президента автомобілебудівного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Ґона (Carlos Ghosn). Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії, опублікованому на її сайті.

 

Ґон був затриманий і допитаний в понеділок, 19 листопада,  у штаб-квартирі його фірми в Йокогамі, куди поліціянти прийшли з ордером на обшук.  Після допиту його заарештували.

 

У прес-релізі також вказано, що внутрішнє розслідування щодо Ґона тривало вже кілька місяців. З'ясувалося, що він протягом багатьох років занижував свої прибутки в звітах для Токійської фондової біржі, а також використовував активи компанії для особистого збагачення. За останні п'ять років він приховав близько 44-х мільйонів доларів прибутків. Співучасником у справі проходить представницький директор компанії Ґреґ Келлі (Greg Kelly).

 

Матеріали розслідування передали прокуратурі. Компанія перепросила акціонерів й запропонувала раді директорів звільнити Ґона і Келлі з посад.

 

На тлі цих повідомлень акції Renault впали на 15 відсотків.

 

Карлос Ґон став президентом Nissan 2000 року, а роком пізніше – ще й гендиректором компанії. З 2005 року він також обіймає посади президента і генерального директора Renault.

19.11.2018