Україна може вийти з Інтерполу, якщо його очолить росіянин.

 

Україна розгляне можливість призупинення членства в Інтерполі (International Criminal Police Organization) у випадку обрання президентом організації росіянина.

 

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков напередодні голосування на 87-ій сесії Генеральної асамблеї Інтерполу, яка відбувається у Дубаї, ОАЕ.

 

"Можливе президентство Росії в Інтерполі – абсурдне, суперечить духу та цілям організації. Україна розгляне питання щодо призупинення членства в Інтерполі в разі обрання на посаду президента Інтерполу представника Росії", – заявив Аваков.

 

Раніше міністр внутрішніх справ заявляв, що представник Росії на чолі Інтерполу став би "гібридною загрозою" для всього світу.

 

"Всі ми добре знаємо, як РФ зловживає можливостями Інтерполу для боротьби та переслідування політичних опонентів. Не можу допустити думки, що ми можемо повернутися до трагічної історії 1938-1945 років, коли міжнародною поліцейською організацією керували Гейндріх та Кальтенбруннер, а штаб-квартиру після аншлюсу Австрії перенесли до Берліна", – заапелював Аваков.

 

Напередодні британське видання The Times написало, що головним претендентом на пост президента Інтерполу є росіянин Алєксандр Прокопчук, віце-президент Інтерполу і начальник національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії.

 

19.11.2018