Суд дозволив вийти з-під арешту підозрюваним у вбивстві журналіста Сергієнка.

 

Соснівський суд міста Черкаси вирішив пом’якшити запобіжний захід імовірним викрадачеві та організаторові вбивства журналіста Василя Сергієнка й призначив підсудним грошову заставу.

 

Про це повідомило видання Insider.

 

 

Зокрема, підозрюваному в організації викрадення та вбивства Вадиму Мельнику призначили заставу розміром у 2 мільйони гривень. А Вікторові Горбенку, якого підозрюють у викраденні, побитті та катуванні, – 800 тисяч.

 

Одразу після оголошення ухвали відвідувачі засідання – ветерани АТО, волонтери та громадські активісти – заблокували залу суду, намагаючись завадити вивезенню підсудних.

 

Як пише видання «Дзвін», спецпризначенці вивели зі судової зали суддів і підозрюваних, а активістів заблокували всередині приміщення. Внаслідок сутичок судова зала зазнала пошкоджень. Кілька депутатів міської ради заявили про отримання ушкоджень.

 

4 квітня 2014 року Василя Сергієнка – журналіста, громадського діяча, «майданівця» – викрали з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Мати журналіста бачила, як його вивозять на машині.

 

При викраденні Сергієнка били, завдали поранення ножем.

 

Наступного ранку Василя знайшли замордованим у лісі неподалік від бази «Модус», яка належить компанії, пов’язаній із нардепом Геннадієм Бобовим. Слідство встановило, що яму-могилу викопали заздалегідь.

 

«Смерть настала від аспірації крові внаслідок черепно-мозкової травми. При огляді судово-медичним експертом було виявлено 19 колото-різаних ран: 17 безпосередньо на тілі, а ще були з обох сторін на шиї. У нього були ребра і під'язикова кістка зламані; вона ламається тільки у разі задушення. Також по тулубу було завдано численних ран. Наручники були на руках, ноги зв'язані ізоляційною стрічкою», – розповідав потім слідчий Іван Личак.

 

 

Як писав Z, Віктора Горбенка затримали ще 2015 року. Того ж року затримали Валентина Завражина, згодом – Романа Недибалюка.

 

Володимир Воронков, якого звинувачують у тому, що безпосередньо брав участь у вбивстві, постав перед судом 2016 року.

 

16 травня 2018 року співробітники Черкаського ГУ НП за процесуального керівництва облпрокуратури під час проведення комплексу слідчих і оперативно-розшукових заходів у Києві затримали підозрюваного в організації вбивства Сергієнка. Згідно з інформацією "Цензор.НЕТ", ідеться про колишнього начальника охорони народного депутата Геннадія Бобова – Вадима Мельника.

 

17 травня Придніпровський суд Черкас узяв Мельника під арешт, але 30 травня апеляційний суд постановив звільнити його під домашній арешт. Активісти заблокували суд і не дозволили звільнити підозрюваного з камери, а також зупинили самих суддів у залі засідання. Після двох годин блокування в зал повернувся слідчий і оголосив нову підозру Мельнику – створення злочинної організації.

 

1 червня Придніпровський районний суд Черкас визнав законним повторне затримання, відтак Мельника взяли під варту без права внесення застави.

 

У березні з'явилася інформація про те, що в США затримали ще одного підозрюваного – Андрія Іносова.

 

17.11.2018