Підозру оголосили ще одному учасникові вбивства журналіста Сергієнка.

 

Генеральна прокуратура України оголосила підозру ще одному фігуранту справи про вбивство журналіста, активіста Майдану Черкащини Василя Сергієнка.

 

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

 

 

"Слідчі управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні від 04.08.2017 р. за фактом створення невстановленими особами злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, участі в ній та злочинах, вчинюваних такою організацією, а також організації невстановленими особами викрадення людини, що спричинило тяжкі наслідки та умисне вбивство з особливою жорстокістю, на замовлення, скоєні стосовно активіста і журналіста В. Сергієнка", – йдеться у повідомленні.

 

Правоохоронці інформують, що  липня 2018 року повідомили про підозру особі про участь у злочинній організації, створеній з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Підозрюваному також інкримінують участь у злочинах, вчинених цією організацією, а також вчинення умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого стосовно викраденої людини, з особливою жорстокістю, на замовлення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, а також незаконне проникнення до володіння особи із застосуванням насильства.

 

Василя Сергієнка викрали 4 квітня 2014 року приблизно о 20:30 з власного двору у Корсуні-Шевченківському. Сергієнка катували. Тіло сховали в лісосмузі.

 

Згідно з інформацією видання "Цензор.НЕТ", на лаві підсудних із викрадачів опинилося двоє – Віктор Горбенко і Валентин Завражин, яких затримали в 2015 році. Згодом затримали третього, Романа Недибалюка.

 

Володимир Воронков, якого звинувачують в тому, що безпосередньо брав участь у вбивстві, постав перед судом в 2016 році. Раніше він відсидів 13 років за вбивство. Його напарник, Валерій Федоров, раптово зник іще в 2015 році. 

 

16 травня 2018 року співробітники Черкаського ГУ НП за процесуального керівництва облпрокуратури під час проведення комплексу слідчих і оперативно-розшукових заходів у Києві затримали підозрюваного в організації вбивства Сергієнка. Згідно з інформацією "Цензор.НЕТ", ідеться про колишнього начальника охорони народного депутата Геннадія Бобова – Вадима Мельника.

 

17 травня Придніпровський суд Черкас узяв Мельника під арешт, але 30 травня апеляційний суд постановив звільнити його під домашній арешт. Активісти заблокували суд і не дозволили звільнити підозрюваного з камери, а також зупинили самих суддів у залі засідання. Після двох годин блокування в зал повернувся слідчий і оголосив нову підозру Мельнику – створення злочинної організації.

 

1 червня Придніпровський районний суд Черкас визнав законним повторне затримання, відтак його взяли під варту без права внесення застави.

 

У березні з'явилася інформація про те, що в США затриманий ще один підозрюваний – Андрій Іносов.

 

18.07.2018