Путін вважає безглуздими «нормандські» переговори до інавгурації Президента України.

 

Президент Росії Владімір Путін вважає безглуздим проводити зустріч "нормандської четвірки", допоки в Україні не завершиться виборча кампанія. Російський лідер сподівається, що на українських виборах оберуть людину, з котрою Москві буде легше домовитися.

 

Про це Путін сказав під час прес-конференції по завершенні свого візиту до Сінгапуру, повідомила прес-служба Кремля.

 

"Зустрічатися у нормандському форматі наразі, під час передвиборчої кампанії, котра відбувається в Україні, є більше чи менше безглуздим. Тому що взагалі дотепер сьогоднішня українська влада не проявила бажання виконувати "мінські угоди". Вони ж нічого не роблять для імплементації цих домовленостей, нічого не відбувається", – сказав президент РФ.

 

"Найголовніше: чи здатна сьогоднішня влада щось зробити для врегулювання? На мій погляд, ні. Поки такі люди будуть при владі в Києві, навряд чи можна розраховувати на мирне вирішення питань на цих територіях... Сподіваюся, що люди, котрі очолять країну в майбутньому, хто би це не був – ми, до речі, в будь-якому випадку поважатимемо вибір українського народу, будемо працювати зі всіма – все-таки прийдуть до висновку про те, що інакшого шляху, крім мирного, не існує і треба виконувати "мінські угоди", – зазначив Путін.

 

Відповідаючи на уточнювальне питання про те, чи претензії стосуються персонально Петра Порошенка, Путін сказав: "Чинний президент, на жаль, не проявив бажання і готовності до реалізації "мінських угод"... Чи зміниться щось після виборів – я не знаю. Якщо прийде інша людина, напевно, вона врахує те, що робиться зараз".

 

15.11.2018