Британський уряд схвалив проект угоди щодо Brexit.

Тим часом у середовищі консерваторів зріє фронда проти Терези Мей.

 

 

Про те, що кабінет міністрів Великої Британії схвалив узгоджений напередодні представниками Лондона і Брюсселя проект договору про вихід країни з Європейської Унії, заявила ввечері в середу, 14 листопада, прем'єр-міністерка країни Тереза Мей. Заява пролунала після п'ятигодинного засідання уряду, присвяченого цьому питанню. 

 

«Кабінет спільно вирішив, що уряд повинен підтримати угоду про вихід. Ця угода дозволяє повернути контроль за нашими грошима, законами і кордонами, дозволяє побудувати яскраве майбутнє для Великої Британії. Я вірю душею і серцем, що вона послужить інтересам всього Об’єднаного Королівства», – цитує її слова, сказані на брифінгу, телерадіокомпанія ВВС. Мей пообіцяла в четвер виступити в парламенті і викласти суть схваленої угоди.

 

Тим часом низка британських ЗМІ під час засідання кабінету міністрів повідомила, що в Консервативній партії розглядають можливість винесення в парламенті питання про недовіру Терезі Мей. «Високопоставлений представник консерваторів повідомив мені, що невдоволення серед прихильників Brexit таке велике, що вже в четвер воно може вилитися в голосування про недовіру», – написала в Twitter увечері в середу журналістка BBC Лора Кюнсберґ (Laura Kuenssberg). Для цього необхідно зібрати підписи 48 депутатів парламенту від Консервативної партії.

 

Нагадаємо, що у вівторок, 13 листопада, представники Великої Британії і Євроунії на зустрічі в Брюсселі погодили попередній текст угоди щодо Brexit. Це стало значним проривом у перемовинах, що тривали півтора року.

15.11.2018