Листопадова соціологія: У другому турі – Тимошенко і Зеленський.

 

Якби вибори відбувалися найближчої неділі, то до другого туру мали би шанс вийти лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (20,7%) і шоумен Володимир Зеленський (11,4%). На третій позиції – чинний Президент України Петро Порошенко (10,3%).

 

Про це свідчать результати великого соціологічного опитування, здійсненого соціологічною групою "Рейтинг", Київським міжнародним інститутом соціології та Центром Разумкова. Соціологи опитали 10 тисяч респондентів; помилка репрезентативності – не більше 1%.

 

 

На наступних щаблях розташувалися б голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко (9,9%), співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко (8,7%), лідер Радикальної партії України Олег Ляшко (7,6%). 

 

Співак гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук дещо здав позиції: 5,5%. За ним – недавні партнери з партії "За життя" Євген Мураєв (5,1%) і Вадим Рабінович (3,7%).

 

"Буковельський" бізнесмен Олександр Шевченко випереджає бурмистра Львова Андрія Садового – 3,3% проти 2,9%.

 

Обидва – і Шевченко, і Садовий – мають базовим електоральним реґіоном Галичину: у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях позафракційного народного депутата підтримало би 7%, а лідера "Самопомочі" – 5%.

 

Лідерами виборчих симпатій у Галичині є Анатолій Гриценко і Юлія Тимошенко – по 12%. На третій позиції – Святослав Вакарчук (8%).

 

Для того, щоби розгледіти табличку, клацніть на ілюстрацію

 

При моделюванні різних пар фаворитів у другому турі виявилося, що лише Юлія Тимошенко перемагає всіх конкурентів. Петро Порошенко, згідно з осіннім опитуванням, програє у всіх дуелях.

 

Для того, щоби розгледіти табличку, клацніть на ілюстрацію

 

Соціологічне опитування проводилося силами трьох компаній: Київського міжнародного інституту соціології, Українського центру економічних та політичних досліджень ім. Разумкова та Соціологічної групи "Рейтинг". Аудиторія: населення України від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 10000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1%. Терміни проведення: 19 жовтня – 2 листопада 2018 року.

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на своєму засіданні у середу схвалив проект бюджету України на 2019 рік для другого читання у Верховній Раді.

 

13.11.2018