САП кличе на допит екс-керівника Фіскальної служби.

 

Колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана викликають на четвер, 15 листопада, до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на допит.

 

Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький у коментарі аґенції УНІАН

 

"Він викликаний у четвер на 10 годину. Подивимося, чи він з'явиться", – сказав Холодницький.

 

"Зараз говорити про якусь його втечу немає підстав. Якщо він не з'явиться, то будемо вживати заходів процесуального впливу, а саме – привід з метою проведення тих чи інших слідчих процесуальних дій", – додав Холодницький.

 

Керівник САП не уточнив, з якою метою викликають Продана. При цім Холодницький наголосив, що екс-керівник ДФС наразі може вільно пересуватися.

 

У вівторок на своїй сторінці у Facebook Продан написав, що він наразі перебуває поза межами України. Продан зазначив, що на початку листопада запланував поїздку за кордон для проведення медичного обстеження, щоби переконатись у правильності поставленого в Україні діагнозу своєї недуги.

 

"7 листопада, вже перебуваючи у клініці, несподівано дізнався від адвокатів, що САП надіслала повістку з вимогою з’явитись до слідчого. В САП наполягають, що надіслали повістку 2 листопада, але дата її реєстрації – 6 листопада. Більше того, повістка спрямована на адресу, де ніколи не проживала моя родина. Таке враження, що виклик навмисно надіслали на адресу, яка не має до мене жодного відношення, і саме в той період, коли я знаходжусь на лікуванні за межами України, для того, щоб мене дискредитувати, створивши враження, ніби я уникаю спілкування з правоохоронними органами", – виправдовується Продан.

 

Продан стверджує, що він іще під час перебування на посаді керівника ДФС, а також після звільнення через адвокатів звертався до правоохоронців із пропозицією прийти для участі у слідчих діях. Він підозрює, що його хочуть "безпідставно та бездоказово зробити винним".

 

У липні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в діях в.о. глави Державної фіскальної служби України Мирослава Продана на цій посаді були грубі порушення.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман став на захист свого протеже. "Доки я прем'єр-міністр, він керуватиме ДФС. А я нікуди не збираюся", – заявляв голова уряду влітку.

 

У вересні Мирослав Продан склав повноваження в.о. голови Фіскальної служби, заявивши про намір узяти участь у конкурсі на посаду повноцінного голови ДФС.

 

13.11.2018