Луценко звинуватив Гройсманового митника у зловживаннях.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в діях в.о. глави Державної фіскальної служби України Мирослава Продана на цій посаді були грубі порушення.

 

Про це Луценко сказав на брифінґу в Києві, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".  

 

"Наявних у мене матеріалів достатньо, щоб бути переконаним у наявності грубих правопорушень пана Продана на посаді виконувача обов'язків голови ДФС. Якщо слідство надасть необхідну доказову базу, справу буде направлено за підслідністю органу, який повинен її реалізовувати", – сказав Генпрокурор на брифінгу в понеділок у Києві.

 

З його слів, розслідування проводять з початку лютого цього року, тому воно "не має жодного відношення до дебатів, хто має контролювати митницю".

 

Як писав Z, 4 липня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відбув селекторну нараду у Державній фіскальній службі, на котрій висловив беззастережний карт-бланш для в.о. голови ДФС Мирослава Продана, котрий раніше очолював фіскалів Вінниччини.

 

"Треба відзначити, що багато зусиль було зроблено керівником Мирославом Проданом. Доки я прем'єр-міністр, він керуватиме ДФС. А я нікуди не збираюся", – сказав Гройсман.

 

А вже 9 липня правоохоронці провели обшуки в квартирі начальника Головного управління ДФС України у Вінницькій області Руслана Осмоловського. Того ж дня відбулися обшуки у двох водіїв Продана. У відомстві пов'язують ці факти з початком посилення анонсованої урядом боротьби з контрабандою.

 

20 червня Кабінет Міністрів затвердив план боротьби з контрабандою, який передбачає координацію всіх правоохоронних органів і Державної фіскальної служби. Зокрема, уряд надав право співробітникам Національної поліції цілодобово перебувати на митних пунктах для виявлення порушень.

 

Оглядачі пов'язують зміни на митниці з наміром усунути від митних справ Службу безпеки України, залучивши натомість Національну поліцію, керовану Арсеном Аваковим.

 

Візію Гройсмана, зокрема, розкритикував і Генеральний прокурор Юрій Луценко.

 

17.07.2018