Усик захистив титул абсолютного чемпіона, нокатувавши Беллью.

 

Абсолютний чемпіон світу з боксу у першій важкій вазі Олександр Усик (16-0, 12 КО) захистив свої титули у бою з екс-чемпіоном за версією WBC британцем Тоні Беллью (30-1-3, 20 KO), перемігши суперника нокаутом у бою в Манчестері.

 

 

Усик переміг Беллью у восьмому раунді, поклавши опонента на канвас потужним лівим ударом. У такий спосіб Усик відстояв чемпіонські паски за версіями WBC, WBA Super, WBO, IBF і журналу The Ring. Відтак, він залишається єдиним абсолютним чемпіоном у професійному боксі.

 

Загалом бій між боксерами виглядав рівним. Як виявилося згодом, на момент нокауту Усик програвав поєдинок за очками: двоє суддів (один із них – росіянин) віддавали перемогу Беллью, а ще один констатував реміс.

 

Після бою Усик вклонився Беллью, віддавши шану супернику. Британський спортсмен довго обіймався з Усиком і обдаровував його компліментами.

 

Тоні Беллью оголосив напередодні матчу, що виступ проти Олександра буде останнім боєм у його кар'єрі. Задля цього поєдинку він змінив вагову категорію, схуднувши майже на 15 кілограмів. Беллью був чемпіоном світу за версією WBC у 2016-2017 роках в Усиковій категорії, а згодом у надважкій вазі двічі перемагав Девіда Гея.

 

Олександр Усик має намір перейти у вищу вагову категорію. У своєму інтерв'ю після бою він сказав, що тепер муситиме їсти "додаткову порцію макарончиків", але наразі планує відпочити з родиною.

 

12.11.2018