Прикарпатський університет допомагатиме в реабілітації ветеранів АТО.

 

Прикарпатський національний університет підписав угоду про реабілітацію учасників ООС з громадською організацією «Інваліди, ветерани, учасники, волонтери АТО «Воїн України», передає Бліц.Інфо.

 

«До проекту будуть задіяні студенти спеціальності "Фізична терапія, ерготерапія" та викладачі кафедри фізичної терапії та ерготерапії  факультету фізичного виховання і спорту нашого університету. На факультеті реалізується навчальна програма "Охорона здоров’я", наші викладачі мають великий досвід, і цей досвід зараз буде використовуватися у співпраці з ГО "Воїн України". В університеті також є програма з психології щодо подолання посттравматичних стресових розладів. Наші фахівці зможуть надати відповідну психологічну допомогу, що також є важливим, адже потрібно гармонізувати особистість», – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

 

Проект допомоги учасникам Операції об’єднаних сил та членам їхніх сімей працюватиме на базі Навчально-наукового рекреаційного реабілітаційного центру університету.

 

Представник Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Івано-Франківській області Володимир Веркалець розповів, що сьогодні в області є 7510 людей, які брали участь у військових діях на сході України, з них  402 – з інвалідністю.

12.11.2018