У Львові встановлять контейнери для харчових відходів.

 

ЛКП «Львівспецкомунтранс» має до 1 грудня визначити територію ЛКП, ЖБК або ОСББ, на якій в межах пілотного проекту встановлять контейнер для збору харчових і садових відходів. Відповідне рішення сьогодні, 9 листопада, ухвалив виконком Львівської міськради, передає Zaxid.net.

 

Це будуть спеціальні контейнери для роздільного збору харчових та садових відходів, з яких робитимуть компост, що використовуватимуть для озеленення міста.

 

Також до 1 березня 2019 року «Львівспецкомунтранс» має встановити на майданчиках для збору великогабаритних і дрібних будівельних відходів контейнери для роздільного збору харчових та садових відходів. З цих майданчиків відходи щоденно вивозитимуть до мобільного обладнання для компостування, яке встановлять або на території ЛКП «Львівспецкомунтранс», або на іншій пристосованій для цього ділянці.

 

У рішенні також ідеться про те, що ЛКП «Зелене місто» повинно розробити програму застосування компостованих відходів в озелененні міста. Районні адміністрації мають двічі на місяць проводити просвітницьку кампанію щодо роздільного збору сміття серед населення.

 

Це рішення також передбачає впровадження до 1 червня 2019 року системи роздільного збору та вивезення харчових відходів із міських закладів освіти для їх подальшого компостування.

 

09.11.2018