США запровадять проти Росії додаткові санкції у зв'язку з отруєнням Скрипалів.

Зокрема, передбачається заборона польотів авіакомпанії «Аерофлот» до США і скорочення взаємної торгівлі до мінімуму.

 

 

Вашінґтон має намір запровадити нові санкції проти Москви. Державний департамент Сполучених Штатів у вівторок, 6 листопада, повідомив американський Конґрес про недотримання Росією Закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону її застосування (Chemical and Biological Weapons and Warfare Elimination Act – CBW Act) від 1991 року.

 

«Сьогодні відділ поінформував Конґрес, що ми не отримали підтверджень щодо виконання умов Російською Федерацією. Відтак ми маємо намір діяти відповідно до умов CBW Act, який передбачає використання додаткових санкцій», – заявила речниця американського зовнішньополітичного відомства Гізер Ноєрт (Heather Nauert), слова котрої цитує видання Reuters. Додаткові санкції, зокрема, передбачають заборону польотів авіакомпанії «Аерофлот» до США і скорочення взаємної торгівлі до мінімуму.

 

Нагадаємо, що у серпні Держдепартамент США пообіцяв запровадити проти Росії «дуже жорсткі» санкції в разі, якщо Москва упродовж 90 днів не надасть гарантій, що не використовуватиме хімічної зброї в майбутньому, і не погодиться допустити міжнародних інспекторів на об’єкти, де, згідно з підозрою, таку зброю може продукувати. Ці вимоги щодо Росії були висунуті після спроби отруєння Сергія Скрипаля, колишнього офіцера ГРУ, і його доньки Юлії в британському місті Солсбері в березні цього року.

07.11.2018