Пентаґон закидає Росії спроби вплинути на американську армію.

Мова йде про кремлівських тролів, котрі діють через соціальні мережі.

 

 

Десятки твіттер-екаунтів, які вели від імені військовослужбовців США, були пов'язані з російським Агентством інтернет-досліджень – так званою «фабрикою тролів». Про це повідомила радіостанція Voice of America з покликом на високорангових чиновників Пентаґону.

 

За їхніми даними, люди, які видавали себе за американських військовиків, намагалися в Twitter контактувати з американськими військовослужбовцями для того, щоб вплинути на їхні настрої. Таким чином кремлівські тролі провокували їх на бажану для Москви поведінку.

 

Як стверджують у Пентаґоні, 39 керованих з Росії екаунтів, нібито ведених американськими вояками, були в числі тих, які нещодавно заблокувала адміністрація Twitter. Не повідомляють, наскільки успішною була кампанія впливу. Співрозмовники радіостанції заявили, що розглядають цю тактику як частину глобальної стратегії Кремля щодо поширення дезінформації. Відзначають, що на такі фальшиві екаунти псевдовійськовослужбовців США можна натрапити і в Facebook.

 

Інформація надійшла за кілька днів до проміжних виборів до Конґресу США. Американські спецслужби за минулі місяці неодноразово повідомляли, що продовжують виявляти спроби Москви впливати на електоральний процес.

 

Як ми повідомляли раніше, минулого тижня сервіс мікроблогів Twitter видалив понад 10 тисяч підозрілих екаунтів, які від імені Демократичної партії закликали не брати участі в проміжних виборах до Конґресу США. В середині жовтня Twitter оприлюднив архів з понад 10 мільйонів твітів, які є результатом роботи російських спецслужб.

05.11.2018