Twitter видалив тисячі екаунтів за заклики до бойкоту парламентських виборів.

Водночас соцмережа вживає суттєвих заходів для скорочення потоку дезінформації.

 

 

Соціальна мережа Twitter видалила понад 10 тисяч фейкових або підозрілих екаунтів, які закликали не брати участі в проміжних виборах до Конґресу США. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на речника Twitter Яна Планкетта (Ian Plunkett). За його словами, мова йде про облікові записи, які виглядали так, ніби їхні користувачі підтримують Демократичну партію. Вони були видалені в кінці вересня і на початку жовтня.

 

На своєму сайті Twitter стверджує, що майбутні проміжні вибори в США вже стали найзгадуванішими в соцмережі в порівнянні з попередніми такими голосуваннями. З першого жовтня було опубліковано понад 10 мільйонів твітів на тему проміжних виборів, а 15 тисяч американських користувачів додали слово vote (голосувати) в свій нікнейм.

 

Twitter повідомляє, що за останні місяці вжив суттєвих заходів для дотримання етикету спілкування на тему виборів у США і скорочення потоку дезінформації. У вересні керівництво соцмережі запустило кампанію, покликану мотивувати американців на участь у виборах.

 

Шостого листопада в Сполучених Штатах пройдуть вибори до Палати представників Конґресу США. Американці обиратимуть також 35 зі 100 членів Сенату. Окрім того, відбудуться вибори губернаторів і членів законодавчих зборів в низці штатів.

03.11.2018