США у вересні обійшли Росію за обсягом нафтовидобування.  

Стрімке зростання нафтових цін дозволило американцям наростити інвестування в лупакові технології.

 

 

У вересні Сполучені Штати обійшли Росію з виробництва нафти, довівши видобуток до 11,346 мільйона барелів на день. Про це повідомила інформаційна аґенція Bloomberg з покликом на американське федеральне управління енергетичної інформації. Росія ж усередньому видобувала 11,21 мільйона барелів.

 

За рік Сполучені Штати наростили видобуток нафти на рекордні 2,1 мільйона барелів на  день. Це стало наслідком цьогорічного стрімкого зростання цін на вуглеводні, що дозволило активніше стимулювати інвестиції в сланцеві родовища в Техасі, Колорадо й деяких інших штатах. Виробництво нафти значно зросло і на найбільшому в США родовищі в штаті Нью-Мексико.

 

Експерти застерігають, що нафтове лідерство Сполучених Штатів може бути нетривалим, оскільки Росія і Саудівська Аравія вирішили нарощувати видобуток нафти, щоби компенсувати стрімке зниження експорту з Ірану. Це стало наслідком запровадження Вашинґтоном санкцій проти Тегерана.

 

Проте за прогнозами аналітиків паливного ринку, до 2030 року в США буде видобуватися близько 16 з половиною мільйонів барелів нафти денно. Таким чином американська нафта ставатиме чимраз вагомішим чинником на світових ринках.

 

Нагадаємо, що ще 2009 року Сполучені Штати завдяки технології гідророзриву пласту перевершили Росію у видобутку природного газу.

01.11.2018