Болгарські правоохоронці викрили злочинну схему торгівлі громадянством.

За цією схемою вже тисячі осіб, зокрема українці, отримали болгарські паспорти.

 

 

Прокуратура Болгарії розкрила велику шахрайську схему, яка дозволяла іноземцям незаконно набувати громадянство Болгарії. Таким чином особи, котрі нелегально отримували болгарські паспорти, здобували разом із ними право жити й працювати в країнах Європейської Унії.

 

За даними прокуратури, за цією схемою тисячі осіб незаконно отримали болгарські паспорти. Коштував такий паспорт приблизно шість тисяч доларів. Переважно до торговців паспортами зверталися громадяни України, Молдови та Македонії.

 

У ході розслідування заарештовано понад 20 осіб. Серед затриманих, як повідомляють, є й болгарські чиновники.

 

Поліція провела обшуки в офісах Державної аґенції у справах громадян Болгарії за кордоном. Співробітників цього органу підозрюють у хабарництві, виготовленні фальшивих документів і перевищенні повноважень.

 

За даними прокуратури, саме співробітники аґенції були причетні до продажу підроблених свідоцтв про болгарське походження. Володіючи цим документом, можна звертатися з проханням про громадянство Болгарії. За попередніми даними, аґенція щотижня видавала близько трьох десятків сумнівних свідоцтв.



«Слідчі дії тривають на даний момент. Докладніше можна буде сказати в середу зранку. Це кримінальне досудове провадження, яке здійснює спеціалізована прокуратура», – повідомив заступник генерального прокурора Болгарії Іван Гешев, чиї слова цитує болгарська газета Dnes.

30.10.2018