ВР відмовилася зняти недоторканність із депутатів Вілкула та Колєснікова.

 

Верховна Рада України відмовилася надавати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності двох народних депутатів із "Опозиційного блоку" – Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова, котрим прокуратура закидає вчинення порушень із розпоряджанням державним та комунальним нерухомим майном за президентства Віктора Януковича.

 

За зняття недоторканності з Вілкула проголосувало 137 народних депутатів, за скасування імунітету Колєснікова проголосувало 163. Характерно, що фракції Блоку Петра Порошенка та "Народного фронту" не дали й половини голосів зі свого складу.

 

"Останні голосування ВР щодо зняття депутатської недоторканності засвідчили: не показувати 155 млн в декларації – можна; підписати розпорядження, яке завдає 5 млн збитків держбюджету, – можна; підписати наказ про вивід двох цехів стратегічного об’єкту ВПК з державної власності – можна. Це день ганьби ВР", – прокоментував генеральний прокурор України Юрій Луценко.

 

"Я вважаю, це великий сором сьогодні українського парламенту і це великий сором сьогодні усіх нас і цих голосувань. Кожного разу, коли на ефірах хтось із тих, хто не голосував, буде говорити, що він за зняття недоторканності, знайте – він лукавить, він говорить неправду", – обурився Голова ВР Андрій Парубій.

 

Як писав раніше Z, Вілкулу як колишньому голові Дніпропетровської ОДА закидають те, що він протягом 2011–2012 років видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га, означених як землі запасу с/г призначення (пасовища), а насправді – з земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району.

 

Крім того, колишній голова Дніпропетровської адміністрації видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності ТОВ "АРТ ЛЕНД", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

 

Дмитра Колєснікова викривають на тому, що він, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, "здійснив певні дії", внаслідок котрих стало можливим відчуження об'єктів нерухомості – виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Осади" у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м.

 

17.10.2018