Луценко просить ВР зняти недоторканність із двох "реґіоналів".

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко передав до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності двох народних депутатів від "Опозиційного блоку" – Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

 

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

 

З її слів, Вілкулу як колишньому голові Дніпропетровської ОДА закидають те, що він "протягом 2011–2012 років видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді – з земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району".

 

Крім того, колишній голова Дніпропетровської адміністрації видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності ТОВ "АРТ ЛЕНД", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

 

Дмитра Колєснікова викривають на тому, що він, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, "здійснив певні дії", внаслідок котрих стало можливим відчуження об'єктів нерухомості – виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Осади" у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м.

 

25.05.2018