Поліція розшукує депутата, викритого на хабарництві у 1,5 млн грн.

 

Депутат однієї із міських рад Івано-Франківської області та колишній працівник правоохоронного органу налагодили корупційну схему для вирішення земельних питань. Коли хабарників викрили, вони втекли і зараз переховуються від поліції, повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції в області.

 

За вирішення земельного питання на користь комерційної структури – розгляду його на сесії міськради –  зловмисники вимагали 50 тисяч євро.

 

«Однак у фігурантів була умова – кошти представник комерційної структури повинен залишити у заздалегідь обумовленому місці. Щоб убезпечити себе від викриття правоохоронцями, депутат залучив до злочинної схеми посередника, колишнього працівника правоохоронного органу. Після вирішення погоджувальної процедури виділення земельної ділянки той мав забрати 1,5 млн грн хабара та розподілити між усіма учасниками схеми», – ідеться в повідомленні поліції.



Розшукувані хабарники. Фото: ГУ НП в Івано-Франківській області.

 

Оперативники намагались затримати посередника, проте той зрозумів, що його викрили,  здійснив спробу наїзду на поліцейських та втік з місця події, а кошти викинув у придорожню лісосмугу.

 

«Під час огляду пакунка з грошима правоохоронці виявили відсутність 106 тис. грн від загальної суми хабара. А в приміщенні міської ради було виявлено та вилучено речові докази, які підтверджують злочинну діяльність спільників», – додали в поліції.

 

Тривають слідчі дії та розшук зловмисників за рішенням суду.

 

«Громадяни, які володіють інформацією щодо місцезнаходження зображених на фото осіб, просимо звертатися до Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Національної поліції за телефонами: +38 (098) 296-98-09 або +38 (068) 489-15-48», – просять у поліції.

10.10.2018