Міський голова Пустомит каже, що його заступника підставили через землю в Наварії.

 

Пустомитівський міський голова Олег Серняк прокоментував ситуацію зі затриманням на хабарництві свого заступника Володимира Кардаша.

 

«За останні два тижні мені, як міському голові, неодноразово вчиняли спроби запропонувати неправомірну вигоду, однак жодна така спроба на даний час не увінчалася успіхом. Не маючи можливості підставити міського голову, недоброзичливці у терміновому порядку підставили мого заступника, Кардаша Володимира Ярославовича.

 

Впевнений, що на цьому прихильники виділення землі на території лісових зелених насаджень загального користування біля Наварійського озера не зупиняться та продовжуватимуть дискредитувати Пустомитівську міську раду як орган місцевого самоврядування та окремих працівників міської ради», – цитує Олега Серняка сторінка Пустомитівської міськради в мережі Facebook.

 

Ідеться про конфлікт навколо землі в селі Наварія біля Львова. 11 грудня Олег Синютка підписав розпорядження про виділення 83 земельних ділянок біля озера Наварія в Пустомитівському районі. Голова ЛОДА розпорядився виділити землю на основі клопотання учасників АТО. Згодом журналісти антикорупційного проекту «Наші гроші. Львів» виявили, що в списку опинилося чимало підприємців і чиновників, які ніколи не брали участі в бойових діях. Після службового розслідування заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський заявив, що люди, які не є учасниками АТО, але отримали землю в Наварії біля озера, також мали на неї право, як і будь-який громадянин України. Проте ці заяви не приборкали обурення і конфлікту.

 

«На зборах громади села Наварія під час затвердження генерального плану села було вирішено зберегти територію навколо Наварійського озера як землі лісів та зелених насаджень загального користування. Вважаю, що ця ситуація покаже, чи діє в Україні місцеве самоврядування, чи вирішує громада сама шляхи розвитку своєї території – чи це робиться у кабінетах чиновників за межами територіальної громади та без можливості впливу громадою на розвиток подій», – додав Олег Серняк.

01.10.2018