Заступника міського голови Пустомит затримали на хабарі.

 

Працівники управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області затримали на хабарі заступника міського голови Пустомит. Чиновник організував цілу систему на отримуванні «відкатів» від проведення будівельних робіт на об’єктах інфраструктури, повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції Львівщини.

 

«Посадовець організував злочинну схему вимагання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання за підписання актів виконаних робіт та перерахування коштів за їхнє виконання. Розміри «відкатів» доходили до 20% від суми договорів.

 

Сьогодні, 28 вересня, оперативники затримали посадовця під час отримання чергового «відкату» у сумі 20 тис. грн. Гроші заступник міського голови вимагав від підприємця за виділення бюджетних коштів, призначених для прокладання бруківки», – ідеться в повідомленні.

 

В межах кримінального провадження працівники поліції задокументували декілька фактів отримання неправомірної вигоди на суму 110 тис. грн. 

 

Слідчим управлінням поліції у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 

Посадовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводять подальші слідчі дії, встановлюють інших високопосадовців, причетних до розподілу коштів, отриманих як неправомірну вигоду.

28.09.2018