Столтенберг заявив, що в Росії не питатимуть дозволу на вступ України до НАТО.

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив про те, що в Росії не питатимуть дозволу на вступ України до Організації Північноатлантичного договору.

 

Про це він розповів у інтерв'ю аґенції Associated Press перед своєю зустріччю з міністром закордонних справ Росії Сєрґєєм Лавровим у Нью-Йорку.

 

"Це справа України визначати свій шлях, чи вона хоче ступити в НАТО, чи ні. Врешті, 29 союзників і сама Україна будуть вирішувати, чи відповідає Україна стандартам, необхідним для вступу в НАТО", – сказав Столтенберґ, відповідаючи на прохання прокоментувати намір Петра Порошенка підтягнутися до критеріїв НАТО до 2020 року.

 

 

Єнс Столтенберґ також висловив стурбованість воєнною агресією Росії в Україні і Грузії, підтримкою Москвою режиму Асада в Сирії і нарощуванням військово-морських сил у східному Середземномор'ї.

 

Водночас, він закликав зберігати діалог між НАТО і Росією.

 

 

"Коли ми маємо серйозні розбіжності, коли ми бачимо зростання напруженості, коли ми бачимо все більшу військову присутність біля наших кордонів – насправді зберігати діалог ще важливіше", – пояснив Столтенберґ.

 

26.09.2018