Львівщина отримала 600 «пакунків малюка».

 

Сьогодні, 26-го вересня, Львівщина отримала 400 «пакунків малюка». Це друга партія. Перші 200 штук привезли в область 21 вересня, повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

 

За інформацією департаменту охорони здоров’я ЛОДА, потреба області на вересень 2018 р. – січень 2019 р. становить понад 8 тис. «пакунків малюка».

 

Мами, які народили дітей і вже виписалися з пологових будинків із 1 вересня, зможуть отримати свій «пакунок малюка» відповідно до написаних заяв в пологових будинках та органах соціального захисту населення області.

 

«Соцпрацівники за вказаним у заяві місцем проживання породіллі доправлять бейбі-бокси. Відтак батькам малечі не потрібно нікуди йти», – зазначили в ЛОДА.

 

З 1 вересня при народженні дитини кожній родині під час виписки немовляти з пологового будинку мали надавати одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка». Вартість кожного пакунка становить близько 5 тис. грн. За попередніми розрахунками, з державного бюджету на бейбі-бокси Львівщина отримає 34,3 млн гривень.


Загалом по Україні до кінця року породіллі мають отримати 100 тисяч «пакунків малюка».

 

Минулого року, за даними Львівського обласного управління статистики, щомісяця на території області народжувались приблизно 2100 малюків, з яких приблизно 650 – у Львові. Торік народжуваність в області знизилась на понад 7%.

26.09.2018