Росія отримала від України ноту про розрив "Договору дружби".

 

Міністерство закордонних справ Росії отримало від МЗС України офіційну ноту про небажання продовжувати Договір про дружбу, співробітництво та партнерство на нових десять років.

 

Нота надійшла до Москви 24 вересня, повідомив департамент інформації МЗС РФ.

 

"Таким чином дали імпульс продовженню процесу "зачистки" всієї договірно-правової бази України з Росією", – прокоментували у відомстві Сєрґєя Лаврова.

 

МЗС Росії також звернуло увагу на "чергові грубі антиросійські випади з боку вищого українського керівництва", зокрема на вислови Президента України Петра Порошенка, сказані ним у парламенті під час презентації щорічного послання до ВР, котрі, згідно зі спостереженнями російських дипломатів, були переповнені "русофобськими пасажами".

 

"Процес розриву з Москвою, нехай навіть у збиток власним національним інтересам, подавався як головне досягнення чинної влади. В "скарбничку" занесли спроби створення автокефальної церкви в Україні, зусилля з розриву тих зв'язків із Росією, які ще залишилися в різних галузях", – загнівалося російське МЗС.

 

Відомство Сєрґєя Лаврова гріє себе думкою, що "історично й географічно Росія та Україна одна від одної нікуди не подінуться". "Нам усе одно суджено жити разом, вибудовуючи для цього нормальні добросусідські стосунки. Заяви українських політиків цього простого факту змінити не зможуть. Та історичний вибір робитимуть не вони, а народ України, в мудрості котрого – як показує віковий досвід нашого спільного співіснування – у нас ніколи не було сумнівів", – пригрозили в МЗС РФ.

 

25.09.2018