Контррозвідка СБУ вивела з окупованих територій "міністра" організації "ДНР".

 

Контррозвідка Служби безпеки України вивела з окупованих територій учасника руху "ДНР", котрий у ієрархії організації свого часу займав посаду "міністра агропромислової політики і продовольства".

 

Про це повідомила прес-служба СБУ.

 

"Опинившись на підконтрольній Україні території, чоловік у межах відкритого кримінального провадження за ст. 258‑3 Кримінального кодексу України співпрацює зі слідством та надає покази щодо діяльності терористичної організації, фактів безпосередньої причетності РФ до окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, розкрадання державного майна, руйнування інфраструктури і народногосподарського комплексу регіону та інших злочинів російсько-терористичних військ проти основ національної та громадської безпеки", – поінформували у спецслужбі.

 

Чолов'яга перебував у лавах незаконних збройних формувань із вересня 2014 року. 

 

"Спочатку у складі так званого «Індустріального оплоту Донбасу» він займався постачанням в ОРДО добрив, паливно-мастильних матеріалів та інших товарів, закупівлею зерна та кінцевої продукції сільського господарства. Згодом, очоливши за пропозицією Захарченка «міністерство агропромислової політики і продовольства» терористів, зловмисник під кураторством російських спецслужб забезпечував формування штату та функціонування фейкового відомства. Серед іншого, він також «санкціонував» прибуття на окуповані території Донбасу вантажів так званого «російського гуманітарного конвою»", – переповіли в СБУ.

 

Та згодом у сердеги виник конфлікт із Захарченком "на підґрунті перерозподілу награбованого", а відтак його звинуватили у зловживанні службовим становищем, розкраданні коштів в особливо великих розмірах і на деякий час ув'язнили.

 

25.09.2018