Група «Першого грудня» презентувала книжку «Слово про свободу і відповідальність».

 

У Львові під час 25 Book Forum представили книгу «Слово про свободу і відповідальність». До збірки, що побачила світ у видавництві «Дух і літера», увійшли програмні документи Ініціативної групи «Першого грудня», передає ЛП.

 

На презентації виступив віце-ректор Українського католицького університету, черговий головуючий Ініціативної групи «Першого грудня» Мирослав Маринович.

 

«Ми сьогодні презентуємо дуже важливу книгу, яку би я назвав кардіограмою серцебиття України. В ній можна вловити все: пульс України, як він затихав і прискорювався, аритмію, якою характеризувалося наше суспільне життя. Добрий діагност по цій кардіограмі дасть діагноз всім нашим хворобам.

 

Щиро кажу, я дуже тішуся, що вийшла ця книжка, адже вона дала мені можливість подолати один дуже серйозний комплекс, що я щось не виконую, щось не ініціюю. Ця книжка показала, що наша група поговорила про всі піки наших злетів, ми були присутні в усіх найважливіших точках модерної історії України. І може, навіть добре, що ми не реагували на кожну політичну проблему, бо я вже й не згадаю всіх тих дрібненьких проблем, які зливалися в одну сіру масу. Я позбувся цього комплексу і радію, що є причетним до тої колективної праці», – розповів Мирослав Маринович.

 

Протягом понад семи років Група видала низку звернень та заяв, які охоплюють широке коло тем духовного поступу держави, її морального й політичного розвитку. Звернення спрямовані переважно до народу України, а також до керівництва держави та європейських лідерів і громадськості. Другу частину збірки становлять тексти (статті та інтерв’ю) учасників Ініціативної групи.


Презентація книжки "Слово про свободу і відповідальність" Ініціативної групи "Першого грудня".

24.09.2018