У Львові шукатимуть інвестора для дегазації Грибовицького сміттєзвалища.

 

Сьогодні, 21 вересня, виконавчий комітет Львівської міськради ухвалив рішення про проведення конкурсу зі спорудження й експлуатації системи дегазації (збору біогазу) на міському полігоні твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі Жовківського району, передає ЗіК.

 

Організатором конкурсу визначили ЛКП «Зелене місто», що спільно з департаментом з питань поводження з ТПВ має розробити та подати на затвердження документацію щодо проведення конкурсу.

 

Влаштування системи дегазації – один із елементів рекультивації полігонів, передбачених ДБН.

 

«Провели перші моніторингові дослідження щодо якості та кількості біогазу, які показали те, що можливе його використання в енергетичних цілях – для виробництва теплової або електричної енергії. Це привабливо для інвесторів і дасть можливість виконати один із етапів рекультивації полігону ТПВ коштом інвестора. Інвестор матиме змогу влаштувати систему збору біогазу, після того поставити установку для виробництва електричної енергії та здійснювати її продаж у загальноукраїнську мережу електропостачання та продавати її за зеленим тарифом», – розповів керівник сміттєвого департаменту ЛМР Олег Сало.

21.09.2018