СБУ затримала організатора постачання до Росії військових товарів.

 

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримали одного з організаторів каналу постачання до Росії комплектуючих військового призначення.

 

Як повідомила прес-служба СБУ, "оперативники спецслужби на початку 2018 року встановили, що група ділків переправляла до країни-агресора деталі, які використовуються для виробництва зброї та систем радіолокаційного захисту".

 

Співробітники СБУ задокументували, що на замовлення представників ФСБ зловмисники через кур’єрів передавали комплектуючі, зокрема для ракет, систем зв’язку, навігації та управління реактивними снарядами.

 

"Згідно з інформацією СБ України, виготовлену з українських деталей військову продукцію передавали незаконним збройним формуванням так званих [екстремістських рухів] "Д/ЛНР", — йдеться в повідомленні прес-центру.

 

Під час низки обшуків у декількох регіонах України правоохоронці виявили фінансово-господарську документацію, договори, виписки з банків, "чорнові записи", печатки й електронне листування із замовниками з Росії.

 

"Оперативники СБУ також вилучили радіодеталі, транзистори, мікрочіпи, резистори, реле, конденсатори, індикатори, стартометри загальною вагою понад п'ять тонн і чотири спеціальні комплекси "Топаз-2000", — поінформували у спецслужбі.

 

Згідно з інформацією СБУ, один із фігурантів справи намагався відновити протиправні поставки товарів подвійного призначення до РФ. Наразі одного з організаторів заарештовано, іншого оголошено у всеукраїнський розшук.

 

21.09.2018