У Львові запроваджують картку туриста.

 

17 вересня у Львові почне діяти «Карта туриста – Lviv City Card», повідомили у Львівській міській раді.

 

Власники картки зможуть скористатись безлімітним проїздом в електротранспорті міста, відвідати понад 10 музеїв безкоштовно, піднятись на вежу Ратуші, отримати пішохідну та автобусну екскурсію та знижки в деяких галереях та крамницях міста від 5% до 10%, в закладах харчування – від 20% до 30%.

 

«Основною метою картки є розвиток культурного туризму. Цільовою аудиторією є, звичайно, іноземці, кількість яких у нас активно зростає. За минулий рік Львів має найбільші темпи в Європі за зростанням кількості іноземних туристів. Їх у нас є близько 50-60%. Найближчим часом очікуємо тільки збільшення цього показника. Для них ця картка є звичною практикою. Вона давно поширена у найбільших туристичних містах Європи», – розповіла директорка ЛКП «Центр розвитку туризму» Мар'яна Олеськів.

 

Картка туриста на 24 години коштуватиме 250 грн, на 48 годин – 350 грн, на 72 години – 450 грн.

 

Якщо людина купила картку чи замовила її онлайн, плануючи поїздку, але їй не вдалося нею скористатися у ці дні, картка залишається дійсною, доки її активують.

 

Поки що сервіс працює у тестовому режимі. Перший потік – 3000 карток – розраховані на дорослих. До Різдвяних свят планують випуск сімейних карток для двох дорослих та дітей, а з часом обіцяють випустити також окремо студентські та дитячі картки, якщо буде попит і можливість у партнерів.

13.09.2018