Верховний суд Росії підтвердив вирок Сущенку: 12 років ув'язнення.

 

Верховний суд Росії визнав законим вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для українського журналіста Романа Сущенка.

 

Як передає аґенція УНІАН, таке рішення оголосив суддя Верховного суду РФ.

 

 

Таким чином, апеляцію захисників відхилено в повному обсязі.

 

Сущенко наголосив, що не згоден з рішенням суду і продовжить боротьбу за своє звільнення, у тому числі подаватиме скаргу в Європейський суд з прав людини.

 

Перед засіданням суду журналіст заявив, що він розраховує на повернення в Україну невдовзі.

 

"Я розраховую на обмін, все залежить від переговорників", – сказав Роман Сущенко.

 

Він наголосив, що перебуває у гарній фізичній та моральній формі і готовий до будь-якого розвитку подій, в тому числі й етапуваня в колонію. Сущенко розповів, що він займається спортом: відтискається, присідає, а з пластикових пляшок зробив гантелі, а ще бігає на під час "прогулянки" у бетонному колодязі розміром 4 на 4 метри, куди його виводять. Також Роман повідомив, що продовжує малювати.

 

Сущенко також передав вітання дружині Анжелі. "Передай їй, щоб вона трималась, вона сильна жінка, передай, щоб вона наглядала за родиною, все буде добре, я повернусь", – сказав політв'язень.

 

 

ФСБ Росії затримала кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка 30 вересня 2016 року, назвавши його співробітником української розвідки і звинувативши в шпигунстві.

 

27 березня Московський міський суд почав розгляд справи Сущенка по суті. Сторона звинувачення просила суд засудити журналіста до 14 років позбавлення волі.

 

4 червня Сущенка було засуджено до 12 років колонії суворого режиму.
 

13.09.2018