У Росії хочуть обмежити показ іноземних фільмів.

З відповідною ініціативою виступило російське Міністерство культури.

 

                    Міністр культури РФ Володимир Мединський

 

Міністерство культури Росії опублікувало законопроект про обмеження з січня 2019 року показу окремого закордонного фільму до 35% від загального числа сеансів за день. У відомстві стверджують, що такий захід забезпечить «розмаїття релізів» в репертуарі. Водночас кіномережі попереджають про дефіцит цікавого для глядачів кіна.

 

Зміни, як випливає з опублікованого на сайті міністерства проекту, пропонують внести до закону про державну підтримку кінематографії. За словами радника міністра культури Павла Степанова, головна мета нововведення – максимально урізноманітнити кінопрокат. «Щотижня в широкому прокаті репрезентовано від семи до 20 стрічок. Тому така норма не створює проблеми, а є забезпечувальною і спрямована, перш за все, на розмаїття релізів в принципі», – заявив він. Степанов уточнив, що 35% – це стандартна антимонопольна норма з законодавства про конкуренцію, що діє на інших ринках.

 

У той же час в кіномережі «Каро» заявили, що в разі ухвалення запропонованих Мінкультом заходів ситуація з кінопоказом у Росії погіршиться. «Нині індустрія відчуває дефіцит контенту, привабливого для глядачів, як російського, так і іноземного. А додаткові обмеження тільки погіршать ситуацію. Ми завжди негативно ставилися до будь-яких штучних обмежень кінопрокату з боку законодавства», – заявили в прес-службі «Каро».

11.09.2018