Збірна України перемогла Словаччину на "Арені Львів".

 

Збірна України з футболу на стадіоні "Арена Львів" перемогла команду Словаччини у другому матчі Ліги націй UEFA – 1:0. Перемога далася нелегко: матч був в'язким і рівним; на 80-й хвилині з пенальті забив Андрій Ярмоленко. Тренерський штаб на чолі з Андрієм Шевченком знову блискуче підгадав із замінами – вирішальну атаку влаштували Олександр Зінченко та Віктор Циганков, котрі вийшли на заміну кількома хвилинами раніше.

 

 

Матч ішов при порожніх трибунах, бо Футбольна федерація була дискваліфікованою на одну домашню гру. Поруч зі стінами "Арени Львів" діяла фан-зона – гравці команди стверджують, що голос уболівальників було чутно в чаші стадіону.

 

У стартовому складі синьо-жовтих, порівняно з переможним поєдинком у Чехії, відбулася єдина заміна — замість Кривцова позицію в центрі захисту поряд із Ракіцьким зайняв Бурда.

 

Видати вдруге яскравий поєдинок виявилося складно. Синьо-жовті намагалися тримати ініціативу, високо зустрічаючи суперника. Словакам вдавалося подолати пресинг українців і загрожувати воротам Андрія П'ятова. Найнебезпечніший момент був у середині першого тайму, коли потужний форвард Немец виграв боротьбу проти Бурди та пробив по воротах головою, але не влучив.

 

 

Утім, господарі все ж таки атакували набагато частіше. У браму Дубравки стріляли здебільшого з далекої відстані.

 

Ближче до завершення поєдинку почав даватися взнаки свіжіший стан словаків, які мали змогу цілеспрямовано готуватися до зустрічі (у групі з трьох команд вони ще не мали матчів).

 

Для того, аби втримати гру, напрошувалися заміни, і вони, як і в матчі з Чехією, виявилися вдалими: Зінченко скерував розкішну передачу на Циганкова, той змусив Шкриньяра порушити на собі правила у штрафному майданчику, – 11-метровий реалізував Ярмоленко.

 

Останні хвилини видалися напруженими – словаки агресивно атакували ворота П'ятова. Утім, збірній України вдавалося і контратакувати. Ярмоленко мав можливість закріпити перевагу синьо-жовтих.

 

Наступний матч у Лізі націй збірна України проведе 16 жовтня в Харкові з командою Чехії.

 

10.09.2018