Російська авіація збомбардувала провінцію Ідліб.

Раніше від таких дій Москву застерігав Дональд Трамп.

 

 

Військово-космічні сили Росії здійснюють бомбардування об'єктів у провінції Ідліб, що є останньою цитаделлю повстанців у Сирії. У вівторок, 4 вересня, російські бойові літаки провели близько 30 бомбардувань у західному Ідлібі, в горах Латакії і в долині Аль-Габ, повідомила Сирійська наглядова рада з прав людини (SOHR). Цю інформацію підтвердив і один із командирів сирійського «Фронту національного звільнення».

 

За даними телерадіокомпанії ВВС, винищувачі й бомбардувальники ВКС Росії завдають ударів по житлових районах і позиціях збройної опозиції. Достовірних даних про загиблих і поранених поки що немає.

 

Своїми авіаударами російські військовики готують умови для наземного наступу сирійської урядової армії президента Башара Асада на Ідліб.

 

Організація Об'єднаних Націй напередодні попередила, що наступ на Ідліб може призвести до найбільшої гуманітарної катастрофи 21-го століття. «Світ не повинен як сновида рухатися до цієї кризи», – заявив заступник генсека ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок. У провінції Ідліб на північному заході Сирії проживає орієнтовно три мільйони мирних громадян.

 

Раніше у вівторок президент США Дональд Трамп застеріг Росію та Іран від атаки на Ідліб разом із військами Башара Асада. «Безглуздий наступ президента Сирії Башара Асада на провінцію Ідліб неприпустимий. Росіяни й іранці допустяться поважної гуманітарної помилки, взявши участь у цій потенційній людській трагедії. Сотні тисяч людей можуть бути вбиті. Не дозволяйте цьому статися», – написав президент США Дональд Трамп в своєму мікроблозі в Twitter.

04.09.2018