Колишнього віце-президента FIFA засуджено на 9 років.

 

Суд визнав, що Хуан Анхель Напоут брав мільйонні хабарі.

 

 

Суд в Нью-Йорку засудив колишнього віце-президента Міжнародної федерації футболу Хуана Анхеля Напоута (Juan Angel Napout) до дев'яти років в'язниці за отримання хабарів. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Окрім того, за рішенням суду у 60-річного парагвайця Напоута, котрий раніше очолював Американську конфедерацію футболу, конфіскують понад чотири мільйони доларів.

 

Прокурори на судовий процес колишнього президента Американської конфедерації футболу викликали близько 30 свідків, в тому числі колишніх керівників маркетингових компаній. Згідно з їхніми свідченнями, з 2010 до 2016 року Напоут отримав щонайменше $10,5 млн у вигляді хабарів.

 

У цій справі також проходили колишній президент Бразильської конфедерації футболу Хосе Марія Марін (Jose Maria Marin) і колишній голова Федерації футболу Перу Мануель Бурґа (Manuel Burga). Раніше в серпні суд засудив Маріна до чотирьох років в'язниці – за даними звинувачення, з 2010 року 86-річний Марін отримав хабарів на суму $6,55 млн. Бурґа ж був виправданий.

 

Нагадаємо, що в травні 2015 року FIFA опинилася в центрі грандіозного корупційного скандалу, коли за кілька днів до виборів керівника організації ФБР звинуватило низку високопоставлених чиновників FIFA у здирництві та шахрайстві. Загалом у справі про корупцію у FIFA проходять понад 40 осіб. На тлі корупційного скандалу тодішній президент Міжнародної федерації футболу Йозеф Блаттер подав до демісії.  

30.08.2018