З-під львівського аеропорту забрали понад 10 тисяч тонн сміття.

 

Станом на 29 серпня перевантажувальна станція на вул. Північній у Львова повністю очищена від сміття, що назбиралось тут за пару років, повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, інформує прес-служба ЛОДА.

 

«Є абсолютно чистий майданчик, на якому здійснили дезінфекцію, засипали відповідним ґрунтом», – зазначив чиновник.

 

Зараз тут здійснюється лише поточне перевантаження сміття на великогабаритний транспорт для вивезення на полігони. 

 

«Попереднє керівництво ТОВ «АВЕ Львів», на жаль, допустило до того, що тут було перенакопичення відходів, і у нас не було іншого виходу, як запросити керівництво цієї компанії і поставити жорстку вимогу. Окрім того, до цього додались звернення, що надходили від Львівського міжнародного аеропорту імені Данила Галицького, адже ця ділянка розташована близько до аеропорту і її не можна використовувати для перевантаження. Ми дали доручення купити систему, що діє в аеропортах, для відлякування птахів. Це реалізували у триденний термін. Відтак система працює і для літаків немає небезпеки.

 

Другою вимогою було прибирання перевантажувальної станції. Керівництво «АВЕ» ухвалило рішення про зміну керівників компанії ТОВ «АВЕ Львів». Новий керівник сьогодні активно взявся за роботу – і результатом цього є впорядкування цієї перевантажувальної станції», – розповів Назарій Романчук.

 

Сміття зі станції вивозять на полігони області і на полігони поза її межами.

 

«За період очищення, а це майже 2,5 місяці, нам вдалось вивезти до 10 тисяч тонн відходів, понад ту кількість, що сюди надходила», – зазначив новий директор підприємства «АВЕ Львів» Олег Гайовишин.

 

За його словами, на території станції систематично здійснюють поточну дезінфекцію. Фінальну ж проведуть після остаточної зачистки території. Також ділянку повністю вирівняють піском.

29.08.2018