Мюнхенська безпекова конференція заснувала Премію імені Джона Маккейна.

Нею нагороджуватимуть авторів наукових робіт, зокрема про моральну відповідальність Заходу.

 

 

Мюнхенська конференція з питань безпеки заснувала премію імені американського сенатора Джона Маккейна, котрий помер 25 серпня. «Конференція ухвалила рішення створити щорічну Премію імені Джона Маккейна, щоб віддати данину пам'яті нашому близькому другові, партнеру і давньому соратникові», – заявив прес-секретар організації Йоганнес Шмід (Johannes Schmid), котрого цитує видання MICEtimes.

 

До кола засновників премії долучилися також Інститут управління імені Джона Маккейна, Університет бундесверу, Вища школа політики Мюнхенського технічного університету, а також Інститут політичних досліджень імені брата і сестри Шолль Мюнхенського університету.

 

Вперше премію буде присуджено 15 лютого 2019 року. Претендентами на отримання нагороди стануть автори дипломних робіт і дисертацій, присвячених темам, які були «особливо близькі серцю Джона Маккейна», вказано далі в заяві Йоганнеса Шміда. Серед таких тем: проблеми трансатлантичних відносин, питання парламентського контролю над збройними силами та моральної відповідальності Заходу.

 

«Ніхто інший не захищав трансатлантичну співпрацю настільки енергійно, як Джон Маккейн. Він залишиться в історії як справжній герой і справжній союзник Європи», – заявив голова Мюнхенської конференції Вольфґанґ Ішінґер (Wolfgang Ischinger). Ішінґер також нагадав, що вперше Маккейн приїхав до Мюнхена рівно 40 років тому в складі делегації Конґресу США. Останні 20 років він очолював американську делегацію і робив значний внесок в збереження трансатлантичного ядра конференції.

 

Нагадаємо, що Джон Маккейн помер 25 серпня у віці 81 року після тривалої боротьби з раком мозку. Сенатор від Арізони був активним критиком президентства Дональда Трампа, називав «трагічною помилкою» його зустріч з Путіним, котрий, за його словами, є «ворогом Америки».

28.08.2018