Скандальний директор Львівського бронетанкового заводу повертається на роботу.

 

Сьогодні, 28 серпня, директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків разом зі своїм заступником вирішив повернутись на роботу, адже учора сплив визначений судом термін відсторонення їх від посад через підозру в розкраданні коштів.

 

У патрульній поліції Львова повідомили, що працівники заводу зібрались біля підприємства з протестом та не пропускають Романа Тимківа на територію ЛБТЗ.


Працівники ЛБТЗ біля прохідної. Фото: Патрульна поліція Львова.

 

Згідно з ухвалою Солом’янського районного суду Києва, Романа Тимківа усунули з посади директора держпідприємства ЛБТЗ на 2 місяці, термін дії ухвали закінчився 27 серпня.

 

У липні минулого року працівники НАБУ затримали Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка. За даними Бюро, керівництво заводу причетне до закупівлі вживаних моторів до танків Т-72 замість нових. У цій справі також затримали ще трьох осіб: генерал-майора і полковника з ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ, засновника приватної фірми.

 

Романові Тимківу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн, його заступнику призначили арешт на 60 днів із можливістю внесення застави у сумі 1,8 млн грн. Роман Тимків заставу сплатив, вийшов на волю і навіть намагався повернутись у свій кабінет, допоки суд його не відсторонив.

 

Арештоване майно Романа Тимківа передали в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

 

Чиновника та його колег підозрюють у розкраданні 14 млн грн.

28.08.2018