Львів святкує 27 річницю Незалежності України.

 

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує 27-му річницю незалежності. У Львові з цієї нагоди запланована низка тематичних заходів.

 

Протягом дня в усіх храмах Львова та області пройдуть молебні за Україну.

 

У середмісті Львова, біля пам'ятника Тарасові Шевченку, відбудеться виставка, присвячена 100-річчю відродження української державності.

 

О 19:30 на площі перед Оперним театром, розпочнеться святковий концерт «Україна. Історія сили і перемог», участь у якому візьмуть гурти «Кулі», «Гайдамаки», Ot Vinta та The Hardkiss.

 

Програма святкування Дня Незалежності

 

З 10-ї до 19-ї год. на проспекті Свободи у Львові працюватиме «Етноалея. Унікальна Львівщина».

 

11:00–17:00 – День відкритих дверей в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (демонстрація зразків бронетанкової та стрілецької зброї, огляд навчально-матеріальної бази, виступ Військового оркестру Національної академії сухопутних військ).

 

З 12:00 до 13:00 – проведення мистецької програми «Ми різні, ми єдині» (демонстрація автентичного одягу етнографічних регіонів). 

 

Ввечері, о 18 год., Львів долучиться до всесвітнього виконання акафіста до Пресвятої Богородиці. Виконають його Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» на площі біля пам’ятника Т.Шевченку.

 

19:30–21:30 – проект «Україна. Історія сили і перемог» на площі біля будівлі Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

 

21:30–23:30 – показ фільму «Кіборги» під відкритим небом у парку «На Валах».

 

Також святковий концерт відбудеться у рамках Фестивалю Параджанова у Левандівському парку (початок запланований на 16:00). На площі Ринок та Музейній з 19:00 триватиме фестиваль фольклору «Етновир».

 

У Шевченківському гаю з 13:00 до 18:00 відбудеться благодійний захід «Захиснику – Слава!». У Домі Франка (вул. Івана Франка, 150/152) пропонують долучитися до дискусії на тему «Бути державою» за участі письменника і перекладача Андрія Содомори, директора Дому Франка франкознавця Богдана Тихолоза, народного депутата Олега Березюка та настоятеля сихівського храму Різдва Пресвятої Богородиці отця Ореста Фредини.

 

Органний зал (вул. С.Бандери, 8) запрошує на два святкові концерти: Богдана Дем'яненка о 19:00 та Наталії Величко о 23:55. А о 22:00 на фасаді Ратуші покажуть відеомапінг на історичну тематику.

24.08.2018